how to design a website

A kőszegi ostrom páholya: Szulejmán-kilátó

Amikor 1532-ben a törökök ostromolták Kőszeget, nem csak a vár játszott fontos szerepet a történetben. A legenda szerint, I. Szulejmán a róla elnevezett Szultán-dombról követte az eseményeket. Pár évvel ezelőtt épült ide egy kilátó is, amit szintén róla neveztek el (Szulejmán-kilátó). Ez az egyik legkönnyebben megközelíthető kőszegi kilátó. Nem belépős.

szulejmán, szultán, kilátó, kőszeg, kirándulás, látnivaló
Szulejmán kilátó Kőszegen
szulejmán kilátó kőszeg látnivalók
Leng a török zászló a kilátó tetején, bár a magyarok győztek
szulejmán kilátó kőszeg kirándulás
Olyan mint egy bástya a kilátó teteje
szulejmán kilátó, szultán domb, kilátás
A kőszegi Szulejmán kilátóból látszik szinte a teljes város

Film Kőszegről

Kőszeg legszebb és legérdekesebb helyei
Gyönyörű felvételek Kőszegről és a kőszegi hegyről. Sok érdekesség kiderül a filmből.

Közel 30 kőszegi látnivaló 

Kőszeg látnivalói fényképekkel, videókkal, rövid történetekkel és pontos térképekkel. Saját magunk készített tartalmak Kőszegről.

kőszeg kirándulás szállás andalgó

Kisbuszos túrák Kőszegen!

Május elsejétől, szeptember végéig érhető el ez a lehetőség vendégeink részére (hétfő és péntek között), mely jelenleg NEM jár plusz költséggel.

10% kedvezmény éttermekben

Vendégünkként kedvezményesen fogyaszthatsz partnereinknél. Pizzázó, étterem, vendéglő is vár Téged, lentebb megtalálod a listát:

Így találod meg, ha tőlünk indulsz:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a kilátóhoz készülünk. (A táv megtehető gyalog is kb 35 perc séta,) A második jobbra kanyarodási lehetőségnél kell lefordulnod az útról (egyirányú út lesz). Haladj felfele, az út balra fog kanyarodni (itt van lehetőség balra és jobbra is menni, te jobbra tarts!). A következő kereszteződésnél viszont fordulj balra. Haladj felfele, elmész a gimi előtt, majd utána kell jobbra kanyarodnod. Az emelkedőn felérve, hamarosan találsz egy parkolót. Tedd le az autót, és haladj egyenesen tovább (ne kanyarodj balra az úttal). Kb 100 méter múlva, lesz egy jobbra kanyar. Itt menj tovább, 2 perc és fenn vagy.

Visszafele az út a gimi mellett visz lefele, a kereszteződésnél menj jobbra. Hamarosan egyirányúvá fog válni a szakasz. Az út végén a kereszteződésnél balra fordulsz ki, majd az első lehetőségnél jobbra mész és ezzel vissza is értél a vendégház előtti parkolóba.


A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk,ha a kilátóhoz készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Amint beérsz Kőszegre, az első négyágú kereszteződésnél (van egy buszmegálló ott) kell balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton. Elmész a Látogatóközpont mellett és hamarosan elkezd lefele menni az út. Itt lesz egy éles/felfele balra kanyar. Az emelkedőn felérve, hamarosan találsz egy parkolót. Tedd le az autót, és haladj egyenesen tovább (ne kanyarodj balra az úttal). Kb 100 méter múlva, lesz egy jobbra kanyar. Itt menj tovább, 2 perc és fenn vagy.

Hazafele kijössz az éles kanyarnál jobbra, elmész a Látogatóközpont mellett, majd amikor leértél a dombról, a kereszteződésnél jobbra kell kanyarodnod. Hagyd el a Kőszeg vége táblát és irány vissza a Szabóhegy.