bootstrap button

Laktanya a Hétforrás mellett (vasfüggöny maradványai)

A második világháború után következett a hidegháború. Ennek a kornak az egyik nagy találmánya volt a vasfüggöny. Ez tulajdonképpen egy a kelet és nyugat elválasztására szolgáló határzár volt. Kőszeg egy kiemelten védett területnek számított, hiszen a vasfüggöny a hegységen keresztül vezetett. Szögesdrótokkal és aknazárakkal védték a határt.

Több laktanya is található a Kőszegi-hegységben, az egyik közülük pont a Hétforrás szomszédságában van. Ez "örvend" a legrosszabb állapotnak mind közül. Az épület nincs lezárva, így saját felelősséggel bárki betudd menni. 

Talán a legérdekesebb része a helynek, a padláson kinövő erdő. Figyeljünk magunkra az itt létünk alatt, a tető "dobálja" magáról a cserepeket.

laktanya hétforrás, kőszeg
Laktanya a Hétforrás mellett Kőszegen
Hétforrás laktanya kőszeg
Viseletes ablak
laktanya kőszeg hétforrás
A padlásra vezető út
laktanya kőszeg padlás erdő hétforrás
Erdő a tetőn :)

Film Kőszegről

Kőszeg legszebb és legérdekesebb helyei
Gyönyörű felvételek Kőszegről és a kőszegi hegyről. Sok érdekesség kiderül a filmből.

Közel 30 kőszegi látnivaló 

Kőszeg látnivalói fényképekkel, videókkal, rövid történetekkel és pontos térképekkel. Saját magunk készített tartalmak Kőszegről.

kőszeg kirándulás szállás andalgó

Kisbuszos túrák Kőszegen!

Május elsejétől, szeptember végéig érhető el ez a lehetőség vendégeink részére (hétfő és péntek között), mely jelenleg NEM jár plusz költséggel.

10% kedvezmény éttermekben

Vendégünkként kedvezményesen fogyaszthatsz partnereinknél. Pizzázó, étterem, vendéglő is vár Téged, lentebb megtalálod a listát:

Így találod meg, ha tőlünk indulsz:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a laktanyához készülünk. Javasolt autóval megtenni a távot, ha csak nem vagyunk gyakorlott kirándulók. Autónkkal balra kifordulva a parkolóból, kövessük az utat a Szabóhegy felé. Ne térjünk le az útról, hagyjuk el a Kőszeg vége táblát. Hamarosan két buszmegállót látunk, az út két oldalán, ezt követően kell majd jobbra kanyarodnunk, a Szabóhegy irányába. Itt érünk rá a Panoráma útra.

Haladjunk felfele, ne térjünk le az útról. Egy nagy zöld színű épületet fogunk látni (jobbról), először lentről, majd tovább haladva (megkerülve) oldalról is látni fogjuk. Haladjunk tovább az úton, ne térjünk le róla. Lesz egy balra út (Tölgyes út), nem ide megyünk, menjünk tovább. A következő balra kanyarodási lehetőségnél sem térünk le az útról. Innen már csak nagyjából 1 perc kocsival a Kincs Pihenő. Itt kell letennünk az autónkat.

Ha az érkezés irányából nézed a parkolót, tudsz egyenesen tovább menni, illetve balra is visz út. Neked az előbbit kell választanod, tehát a veled szemben lévő úton kell elindulnod. Ezen az úton kell megtenned 2,5 km-t. Lesz majd egy éles kanyar, ebben a kanyarban lesz egy jobbra, lefele vezető földút. Indulj el lefele, pár perc és ott vagy a laktanyánál.


A Panoráma Pihenőháztól felfele kell elindulnunk, ha a laktanyához készülünk. Mehetsz egy darabig autóval is, de gyalogosan is megtehető az út. Lesz egy balra út (Tölgyes út), nem ide megyünk, menjünk tovább. A következő balra kanyarodási lehetőségnél sem térünk le az útról. Hamarosan megérkezel a Kincs Pihenőbe. 

Ha az érkezés irányából nézed a parkolót, tudsz egyenesen tovább menni, illetve balra is visz út. Neked az előbbit kell választanod, tehát a veled szemben lévő úton kell elindulnod. Ezen az úton kell megtenned 2,5 km-t. Lesz majd egy éles kanyar, ebben a kanyarban lesz egy jobbra, lefele vezető földút. Indulj el lefele, pár perc és ott vagy a laktanyánál.