bootstrap builder

Kőszegi vár: Jurisics Miklós vár

A kőszegi vár talán legismertebb története az 1532-es török ostrom. 60ezer török támadta, az alig 1000 védőből álló várat, közel egy hónapon keresztül, sikertelenül. Kevesen tudják azt az ostrommal kapcsolatban, hogy a török nem Kőszeget akarta, hanem Bécset. Ausztria tulajdonképpen Kőszegnek köszönheti azt, hogy most nem török hatalom. 

Kevés vár büszkélkedhet ekkora győzelemmel...

kőszeg, vár, jurisics miklós
A kőszegi vár
jurisics miklós vár szobor kőszeg
Jurisicsc Miklós szobra a kőszegi vár előtt.
Kőszeg, vár, látnivaló
A Jurisics vár külső része.
kőszegi vár
Minden évben újrajátsszák a török ostromot Kőszegen

Film Kőszegről

Kőszeg legszebb és legérdekesebb helyei
Gyönyörű felvételek Kőszegről és a kőszegi hegyről. Sok érdekesség kiderül a filmből.

Közel 30 kőszegi látnivaló 

Kőszeg látnivalói fényképekkel, videókkal, rövid történetekkel és pontos térképekkel. Saját magunk készített tartalmak Kőszegről.

kőszeg kirándulás szállás andalgó

Kisbuszos túrák Kőszegen!

Május elsejétől, szeptember végéig érhető el ez a lehetőség vendégeink részére (hétfő és péntek között), mely jelenleg NEM jár plusz költséggel.

10% kedvezmény éttermekben

Vendégünkként kedvezményesen fogyaszthatsz partnereinknél. Pizzázó, étterem, vendéglő is vár Téged, lentebb megtalálod a listát:

Így találod meg, ha tőlünk indulsz:

Az Andalgó Hold Vendégház előtti parkolóból balra kell elindulnunk, ha a várhoz készülünk.Érdemes gyalog menni, hogy ne kelljen parkolóhelyet keresgélni.Haladj a főtér felé, menj át a Hősök kapuja alatt, majd tovább egyenesen és 1 perc múlva a várnál vagy.


A Panoráma Pihenőháztól lefele, a város felé kell elindulnunk,ha a várhoz készülünk. Egyirányú út visz vissza a városba. Amint beérsz Kőszegre, az első négyágú kereszteződésnél (van egy buszmegálló ott) kell balra kanyarodnod. Maradj ezen az úton. Elmész a Látogatóközpont mellett és szinte azonnal lesz bal-kéz felől egy parkoló. Tedd le a kocsit (ingyenes parkoló, lejjebb már csak fizetős van). Folytasd innen lefele az utat, pár perc múlva megpillantod a várat.